Nieuws

geplaatst 14/10/2016

Verkiezing mooiste natuurgebied

Vind jij Nationaal Park Heuvelrug ook één van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland? Er zijn 12 natuurgebieden volop in de race voor de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ die aan 3 gebieden gegeven wordt. Laat t/m 31 oktober je stem horen! Ga naar www.mooistenatuurgebied.nl of sms NATUUR 05 naar 1008 en stem op ons als mooiste natuurgebied.


 

geplaatst 18/5/2016

Dag van het Nationaal ParkEuropese dag van NP's

Elk jaar wordt De Europese Dag van de Nationale Parken gevierd rond 24 mei. Zo ook op de Utrechtse Heuvelrug. Het thema dit jaar is ‘De smaak van de natuur’. Vanaf vrijdag 20 mei is gedurende het hele seizoen bij Thee- en Moestuin ’t Sand , Driebergsestraatweg 44, Doorn, een speciale fietstocht beschikbaar langs 10 streekproducenten en theetuinen in het Nationaal Park en het Kromme Rijngebied. De route is gratis voor de houders van de Nationaal Park Pas.


geplaatst 1/04/2016

Huis Doorn bij NPLDe Postcodeloterij prijst het park!

Bij het Dagje Weg van de Postcodeloterij mogen we meedoen met een mooie fietstocht met bezoek aan Kasteel Amerongen of Huis Doorn, en koffie, lunch en thee onderweg. U kunt de route ook fietsen. Klik hier

 

 


geplaatst 15/01/2016

Sluiting Amrath Hotel Maarsbergen

Hotel Maarsbergen heeft op 31 december zijn deuren moeten sluiten. Diverse reorganisaties hebben geen veranderingen in de geringe vraag naar hotelovernachtingen en vergaderruimte kunnen brengen. Deze pas-acceptant hebben we dus helaas van de lijst moeten schrappen.


geplaatst 10/01/2016

eetcafe onder de pannenInterview over totstandkoming Nationaal Park Pas

In dit artikel in het tijdschrift Nieuwe Veluwe, van afgelopen december, leest u hoe het programma Natuurlijk!Doen – Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug met de Nationaal Park Pas, als een recept voor een klik tussen economie en natuur, tot stand is gekomen:
www.michielhegener.nl/artikelen/Nieuwe-Veluwe-dec-2015.pdf


geplaatst 20/12/2015

Bezoek in kader Nationaal Park ‘nieuwe stijl’

Bezoek Kees Lever aan NPUHOp 11 december bezocht Kees Lever, directeur ‘Programma Nationale Parken’ van het ministerie van EZ, ons Nationaal Park. Doel was een beeld krijgen van de samenwerking, de ambities voor uitbreiding en van de ideeen over de ontwikkelingen voor een nieuw stelsel van nationale parken. Lees meer

 


geplaatst: 22/8/2015

de EetsteeWijziging pas-acceptanten

Het restaurant De Eetstee in Amersfoort, een zeer gewaardeerde pas-acceptant, is verkocht! Op zijn hoogtepunt: als beste vegetarische restaurant van de Benelux 2015 (volgens de Groene Gault Milau) en één van de 20 beste groenterestaurants van Nl. (volgens de NRC). Wij danken oud-eigenaar Jeroen Bakker voor zijn steun aan het Nationaal Park. Het roer gaat nu helemaal om met een nieuwe naam en een nieuwe keuken. Wij verwelkomen Hotel Maarsbergen en Tweewielerspecialist Rijk van den Brink in Overberg als nieuwe pas-acceptanten.


geplaatst: 3/8/2015

WNF Community‘Facebook – post’ van grote broer WNF!
Wereldnatuurfonds heeft op zijn Facebookpagina een leuk bericht gezet:
Voor mensen in de regio Utrecht is er de Nationaal Park Pas van Natuurlijk!Doen. Deze brengt met name extra natuurbeleving, streekproducten en groen vervoer in de schijnwerpers.

geplaatst: 2/7/2015

Gedeputeerde Bart KrolGedeputeerde Bart Krol: Meer aandacht voor Nationaal Park 

De provincie Utrecht is weer uitgeroepen tot topregio door de Europese Unie. Dit komt mede door het grote aanbod van beleefbare natuur en de diversiteit aan landschappen. Ons Nationaal Park draagt hier dan ook in zeer grote mate aan bij. Lees meer


geplaatst: 27/4/2015

Nationaal Park Pas op RTV Utrecht

T/m eind juli is de commercial van de Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug zowel op de radio als de televisie uitgezonden.


geplaatst: 21/4/2015

Nationaal Park op de kaart

Officiële overhandiging eerste Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht.

Doorn, 20 april 2015 – Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug – Natuurlijk!Doen lanceerde maandag 20 april 2015 de Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug. De allereerste pas werd officieel overhandigd aan de Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht, de heer Willibrord I.I. van Beek in het Maarten Maartenshuis te Doorn.

redactionele fotografie t.b.v. de presentatie Nationaal Parkpas

Op de foto vlnr: Voorzitter Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mr. drs. Th.E.M. Wijte, Commissaris van de Koning van de Provincie Utrecht dhr. W.I.I. van Beek, Programmaleider Natuurlijk!Doen/Nationaal Park Pas mevr. drs. M. van Lidth de Jeude en Programmadirecteur Nationale Parken, Ministerie van Economische Zaken dhr. Ir. C. Lever MPA.

Extra inkomsten voor onderhoud en ontwikkeling Lees meer…