Eten & drinken

Het Kasteelcafe Amerongen
 • Café Restaurant Buitenlust in AmerongenIn het pittoreske Anton Pieck dorpje Amerongen, in het centrum van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Café Restaurant Buitenlust. Het beschikt over een trendy restaurant, een gemoedelijke café en een gezellig terras. Er is een oplaadpunt voor e-bikes. U kunt hier ook overnachten, er zijn 5 comfortabele hotelkamers.

  Burg. Jhr. H van de Boschstraat 13, 3958 CA Amerongen
  0343 – 45 16 92
  www.buitenlust-amerongen.nl

 • Kasteelcafé van Kasteel Amerongen

  De perfecte plek voor een lunch met producten uit de eigen moestuin tijdens een fietstocht, een spontane borrel met vrienden uit het dorp of een high tea met je beste vriendinnen. U vertoeft letterlijk in de vroegere paardenboxen. Voor de stallen ligt een gezellig terras met uitzicht op het Kasteel Amerongen, dat u tevens kunt bezoeken.

  Drostestraat 12, 3958 BK Amerongen
  0343 – 45 56 90
  www.kasteelamerongen.nl

 • Herberg Den Rooden Leeuw in Amerongen

  Gevestigd in een karakteristiek rijksmonument aan de rand van Amerongen heeft u uniek uitzicht over de Lekdijk en de uiterwaarden. De Frans-mediterrane keuken is puur en eerlijk. Alles wordt in eigen huis gemaakt met dagverse, eerlijke producten. Wij werken onder meer met producten uit de moestuin van Landgoed Zuylestein. 

  Drostestraat 35, 3958 BK Amerongen
  0343 -45 40 55
  www.denroodenleeuw.nl

 • Theatercafé Het Beauforthuis in Austerlitz

  Het gezellige theatercafé en terras van dit theatertje is alle dagen open vanaf 10 uur voor biologische koffie en taart, sappen, wijn, bier en meer. Het Beauforthuis is gelegen in de bossen van Austerlitz. Hier starten onder meer diverse gemarkeerde wandelroutes van Staatsbosbeheer.

  Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz
  0343 – 49 18 58
  www.beauforthuis.nl

 • Streekrestaurant De Pronckheer in Cothen

  In de oude paardentramhalte uit 1893 luncht en dineert u volgens de Nieuw Nederlandse keuken. Onze verse producten komen direct van het land en zijn seizoen en regio gebonden. Wisselende kunstenaars uit de streek tonen hun werk aan de muur.  Zo bewaren wij ons Culinair Erfgoed!

  Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, 3945 PB Cothen
  06 – 51 074 562
  www.pronckheer.nl

 • Grand Café Bergse Bossen in Driebergen

  Midden in het groen bij (fiets)knooppunt 16 vindt u dit gezellige Grand Café van Hotel Bergse Bossen. Geniet op het zonnigste terras van de Utrechtse Heuvelrug of relax bij de open haard. Lunch met streekproducten, begin uw fiets- of wandeltocht met een lekker taartje met vers gebrande Fair Trade koffie of proef één van de speciale biersoorten. Er zijn tevens oplaadpunten voor elektrische auto’s. 

  Traay 299, 3971 GM Driebergen
  0343 – 52 81 50
  www.bergsebossen.nl

 • Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen

  Gelegen midden in Driebergen is Landgoed Kraaybeekerhof een oase van rust. Het restaurant bevindt zich in het koetshuis. Vanuit de open keuken worden de meest (h)eerlijke gerechten bereid. Met uitsluitend biologische producten. In de zomermaanden is het heerlijk toeven op het lommerrijke terras aan de vijver.

  Diederichslaan 25a, 3971 PA Driebergen
  0343 – 53 38 85
  www.kraaybeekerhof.nl

 • Historische Moestuin en Theehuis ’t Sand in Doorn

  Dit onderdeel van Bartiméus, waar mensen leven met een visuele beperking, ligt diep in de bossen verscholen. In de moestuin met het rosarium is er voor elk wat wils. Pluk zelf, met uw kinderen, verse producten en geniet van een kop koffie of thee met iets lekkers. Een prachtige plek!

  Driebergsestraatweg 44, 3941 ZX Doorn
  0343 – 52 69 61
  www.bartimeus.nl

 • In Doorn Landgoed Zonheuvel in Doornligt het prachtige Landgoed Zonheuvel. U kunt er heerlijk eten in restaurant Fleuri, waar alle gerechten bereid worden met biologische groenten en fruit. Het landgoed heeft een eigen kruiden- en moestuin, waar seizoenproducten verbouwd worden. In de Kaapse Bossen kunt u heerlijk wandelen. De locatie biedt gratis wandel- en fietskaarten en verhuurt fietsen, zodat u een prachtige tocht door de omgeving kunt maken.

  Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn
  0343 – 47 35 00
  www.landgoedzonheuvel.nl

 • Il Sogno - Op 't Landgoed in Leersum

  In de portierswoning van Landgoed Zuylestein zetelt Il Sogno – Op ’t Landgoed. Een ontmoetingsplek voor natuur- en cultuur- liefhebbers, dat tevens dient als informatiepunt van het landgoed en de omgeving en als (landgoed)winkel. Het is een plek waar je heerlijk, zittend aan de bosrand, geniet van een Italiaanse koffie of van een salade uit de moestuin van Landgoed Zuylestein.

  Rijksstraatweg 3, 3956 CH Leersum
  0343 – 45 47 00
  www.ilsogno.eu

 • Theehuis Mon-Chouette in Leusden

  Gezellig theehuis aan de Grebbelinie en het Valleikanaal met een heerlijk groot zonnig terras waar u tijdens uw fiets- of wandeltocht heerlijk kunt uitrusten en kunt genieten van diverse lekkernijen, een heerlijke lunch of ijs uit de streek. 

  Leusbroekerweg 25b, 3831 JZ Leusden
  033 – 43 37 409
  www.monchouette.nl

 • eetcafe onder de pannenOns eetcafé ligt op een schitterende plek midden in het bos. Op de Maarnse Berg. Vanaf de (westelijke) trap van de Zanderij is het slechts 200 meter lopen naar onze sfeervolle horeca. Gastvrijheid, vriendelijk-heid en gezelligheid staan hoog in het vaandel. Wij bieden u een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding en begroeten u graag voor koffie, lunch, borrel of diner. U krijgt op vertoon van uw Nationaal Park Pas 10% voordeel op alle lunch en dinergerechten. 

  Maarnse Bergweg 1, 3941 XR Maarn
  0343 – 44 12 97
  www.eetcafeonderdepannen.nl

 • Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg

  Gastvrijheid, snelheid en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel. Het ligt in een bosrijke omgeving en beschikt over een gezellig restaurant, een serre en 2 terrassen. Vandaaruit zijn mooie wandelingen te maken in de bossen en over de heide van Landgoed Den Treek-Henschoten, het op één na grootste landgoed van Nederland, van 2000 ha. Het landgoed behoort ook tot het Nationaal Park.

  Doornseweg 23, 3931 MH Woudenberg
  0343 – 44 43 30
  www.pannenkoekenhuisbergzicht.nl

Nog méér groene gastheren!

Klik op één van de oranje buttons voor meer informatie over de andere ondernemers die u welkom heten met uw Nationaal Park Pas – Utrechtse Heuvelrug.

OvernachtenCultuur & natuurWinkelen & groen vervoer